Kristallrummet Happy Tammsvik

Middagsmeny

Måndag
* Carpaccio på pilgrimsmussla med riven bottarga, friterat rispapper, tryffelpärlor, grön ärtkräm och pulver, ängssallad samt hyvlad rädisa
** Örtbakad Porchetta med nässelkräm, speltvete, grön sparris, friterad palsternacka samt syrlig körsbärssky
*** Hasselnöts bavaroaise med fläderkokta rabarber, mördegssmulor och hackad björksavsgelé
Vegetariskt alternativ
* Grillad aubergine med soja och miso-majonnäs, fänkål och sjökorall
** Vegetarisk kåldolme med kikärtor och karljohansvamp, broccolipuré, rostad tomat, dragon och balsamicovinägrett
*** Banana Split a la Happy Tammsvik

Tisdag
* Frysbakad vit sparris med Burrata, surdegskrisp, tomat och löksallad samt ramslökspesto
* * Färserad vårkyckling med gräddkokta murklor, rostad blomkålskräm syrad romanesco samt ugnsbakad sparrispotatis
** Minicroissant med rårörda blåbär, violsorbet, färsk maräng samt rostad vit choklad

Vegetariskt alternativ

* Carpaccio på bakad rödbeta med svartvinbär, picklad svenskodlad shiitake och västerbottenost
** Brynt spetskål med persiljerot, bön och tryffelkräm, jordärtskockschips samt brynt smör
*** Bakad mörkchokladmousse med körsbärsorbet, rominkokta körsbär, havssalt och körvel

Onsdag
* Slaktarterrine med picklade primörer, grönpepparmajonnäs, smul på kavring samt säsongens örter
** Hälleflundra med bakad spetskål, kålrabbi gratäng, chorizo crisp, rouille samt hummerskum
*** Stekt mjuk kryddkaka med morotssorbet, färskost med smak av Amaretto samt grillad nektarin
Vegetariskt alternativ
* Stekt ostronskivling med myntakräm, apelsin och krispigtrågbröd
** Ratatouille med bakad och picklad morot, sky med smak av dill och ättika
*** Nedmonterad cheesecake med rostad vit choklad, chili, lime och citrontimjan

Torsdag
* Carpaccio på pilgrimsmussla med riven bottarga, friterat rispapper, tryffelpärlor, grön ärtkräm och pulver, ängssallad samt hyvlad rädisa
** Örtbakad Porchetta med nässelkräm, speltvete, grönsparris, friterad palsternacka samt syrlig körsbärssky
*** Hasselnöts bavaroaise med fläderkokta rabarber, mördegssmulor och hackad björksavsgelé

Vegetariskt alternativ
* Grillad aubergine med soja och miso-majonnäs, fänkål och sjökorall
** Vegetarisk kåldolme med kikärtor och karljohansvamp, broccolipuré, rostad tomat, dragon och balsamicovinägrett
*** Banana Split a la Happy Tammsvik


Fredag
* Frysbakad vit sparris med Burrata, surdegskrisp, tomat och löksallad samt ramslökspesto
* * Färserad vårkyckling med gräddkokta murklor, rostad blomkålskräm syrad romanesco samt ugnsbakad sparrispotatis
** Minicroissant med rårörda blåbär, violsorbet, färsk maräng samt rostad vit choklad

Vegetariskt alternativ

* Carpaccio på bakad rödbeta med svartvinbär, picklad svenskodlad shiitake och västerbottenost
** Brynt spetskål med persiljerot, bön och tryffelkräm, jordärtskockschips samt brynt smör
*** Bakad mörkchokladmousse med körsbärsorbet, rominkokta körsbär, havssalt och körvel


Lördag
* Slaktarterrine med picklade primörer, grönpepparmajonnäs, smul på kavring samt säsongens örter
** Hälleflundra med bakad spetskål, kålrabbi gratäng, chorizo crisp, rouille samt hummerskum
*** Stekt mjuk kryddkaka med morotssorbet, färskost med smak av Amaretto samt grillad nektarin

Vegetariskt alternativ
* Stekt ostronskivling med myntakräm, apelsin och krispigtrågbröd
** Ratatouille med bakad och picklad morot, sky med smak av dill och ättika
*** Nedmonterad cheesecake med rostad vit choklad, chili, lime och citrontimjan


Söndag
* Carpaccio på pilgrimsmussla med riven bottarga, friterat rispapper, tryffelpärlor, grön ärtkräm och pulver, ängasallad samt hyvlad rädisa
** Örtbakad Porchetta med nässelkräm, speltvete, grön sparris, friterad palsternacka samt syrlig körsbärssky
*** Hasselnöts bavaroaise med fläderkokta rabarber, mördegssmulor och hackad björksavsgelé

Vegetariskt alternativ
* Grillad aubergine med soja och miso-majonnäs, fänkål och sjökorall
** Vegetarisk kåldolme med kikärtor och karljohansvamp, broccolipuré, rostad tomat, dragon och balsamicovinägrett
*** Banana Split a la Happy Tammsvik


Med reservation för ändringar.