Välkommen;
Glögg på gårdens äpplen och Flam-B serveras runt sprakande brasor.
Alltid på bordet;
Fruktbröd, Rågbröd, Fänkålsknäcke, Surdegslimpa, Champagnesmör
Första serveringen;
Ägghalvor med handskalade räkor, dillmajonnäs, stenbitsrom
Rotfruktsskagen i krustader med tångkaviar, picklad rödlök och dill
Gubbröra på kavring
Senapsaubergine
Kräftsill samt matjesill med rödlök, gräslök, kokt potatis
Apelsin- ingefära- whiskeyportabello
Enbär- och citrusgravad fjällröding
Hovmästarsås, citronklyftor, gräddfil, rödlök, picklade rotfrukter
2:a serveringen
Julskinka, skånsk senap
Griljerad rotselleri
Egengjord älgkorv
Tegelrökt svensk coppa
Rödbetstartar, soltorkadtomatcrème, picklade senapsfrön
och äppelrostade pumpakärnor
Glöggkokt fläsklägg, svartvinbärscrème, picklade kantareller
samt friterad grönkål
Varmrätt - välj mellan kött, fisk eller vegetariskt;
*** Smörstekt torsk med västerbottenrisotto, saffrans buerre Blanc,
sotad steklök, friterad svartkål samt gravad äggula
*** Sotad hjortinnanlår serveras med senapsstuvad grönkål, honungsstekt sidfläsk, rostad pumpa, äppelsky samt savojkålsterrinne
*** Sotad savojkålsdolme fylld med äpple, kikärtor, svamp. Serveras med rostad pumpapuré, svartavinbärssås, syrad steklök, friterad jordärtskocka, smörstekta kantareller
Ostbricka:
Sörmlandsädel, svensk brieost, Västerbottensost, fikon- och lagerbladsmarmelad, fröknäcke, kex
Sött, hemlagat, Ylvas bästa - fritt från palmolja;
Ostkaka med bärcoulis och rostat bovete
Saffransbrioche, citronchiboust, lemoncurd och rostad vit choklad
Mjuk pepparkaka med långpeppar, ingefära- och lingoninkokta päron, kardemummagrädde
Kokosknäck (veganskt)
Skogsbärsmarshmallows
Hallonpraliner
Saffran- och passionsfruktspraliner
Kokosbollskola (veganskt)
Fudge med lime, blåbär och vit choklad
Havtornsmarmelad-kuber (vegansk)
Mintkyssar