Miljöpolicy, närodlat i trädgårdslandet vid Mälaren
Hjarta_webb

Hållbarhet​

Vad vi ska göra? Förändra världen med ett leende! 

Vi drömmer om en gladare, grönare och godare värld och det är vårt ansvar att se till att den drömmen blir verklighet. I vårt hållbarhetsarbete ska det vara lätt att göra rätt. Tillsammans.

HÅLLBARHETSSTRATEGI VI KALLAR VÅR HÅLLBARHETSRESA

VÅR AMBITION är att bidra till FN:s globala mål och det är dessa mål som vägleder oss i vårt hållbarhetsarbete. Miljömärkningen Svanen hjälper oss i vårt strategiska miljöarbete - och det är bra - men vårt hållbarhetshjärta brinner varmare än så.

TILLSAMMANS MED VÅRA INTRESSENTER har vi identifierat de allra viktigaste och mest relevanta områdena för vårt hållbarhetsarbete. Områden som ska vara integrerade som en naturlig och självklar del i vår verksamhet, i vår vardag. Vi vill helt enkelt skapa en plats där våra gäster kan äta, sova, träna och mötas med gott och grönt samvete. Och vi vill inspirera vår omgivning att följa. Det är tillsammans vi kan göra en betydande skillnad.

VI GÖR DET TILLSAMMANS. Denna viktigaste hållbarhetsresa gör vi tillsammans. Med alla medarbetare, våra gäster, kunder, leverantörer, samarbetspartners, kommunen och hela branschen. För tänk vilken skillnad vi kan göra när vi gör det tillsammans. Och vi vill göra resan rolig. För på Happy Tammsvik är vår övertygelse att det är genom glädje vi skapar kreativa och hållbara lösningar och får alla med på tåget.

IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT.
Ibland måste man välja mellan det man vill ha exakt just nu och det man önskar allra mest. Drömmen om en gladare, grönare och godare värld kräver långsiktighet. Och tålamod. Vi vill se vad som händer om vi inte ger upp!

Tammsvik-heart-382C_notext_CMYKMILJÖ 

På Happy Tammsvik tar vi ansvar för vår påverkan på miljön, vår planet, vår jord. Vi tänker: Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt. 

Våra långsiktiga hållbarhetsmål: 

 • Ska arbeta aktivt för att minska verksamhetens vatten- och energiförbrukningen
  (Globalt mål: 7)
 • Arbeta för en hållbar konsumtion och produktion i verksamheten. Don´t worry. Eat Happy! Där vår matfilosofi visar oss vägen. (Globalt mål: 12)
 • Främja en cirkulär ekonomi genom att minska mängden avfall och främja återbruk och återanvändning. (Globalt mål: 12)​
 • Säkerställa rätt avfallshantering och sortering för gäster och medarbetare. (Globalt mål: 12)
 • Ska ha 100 % miljömärkta kemikalier och där det är möjligt hitta ersättningsprodukter till befintliga kemikalier (Globalt mål: 12)
 • Arbeta aktivt för att minska vår miljöpåverkan genom årliga miljömål i linje med Svanens krav(Globalt mål: 13)
 • Arbeta systematiskt och ha hållbarhet integrerad i verksamheten (Globalt mål: 13)
 • Främja den biologiska mångfalden på våra ägor genom odling och blomsterland (Globalt mål: 15)

Gräset blir grönare med vår Miljöpolicy 🦢

Sommaräng för biologiska mångfalden

Smått och gått som gör gott: 

 • Vi har inga engångsförpackningar i badrummen utan använder refill i pumpflaskor. 
 • Hela anläggningen värms upp med bergvärme 
 • Vi filtrerar och kolsyrar vatten på plats för att minska transporterna.
 • Vi tvättar alla vår tvätt på Svanenmärkt tvätteri.
 • Vi har 10 laddstolpar för elbil​.
 • Vi arbetar med ekologiska och lokalproducerade råvaror i så stor utsträckning vi kan. Don´t worry. Eat happy »
 • Allt vårt kaffe är ​KRAV-märkt och Fairtrade. Gott!
 • Vi har en egen härlig trädgård med kryddor, grönsaker, frukt, bär och blommor 
 • När regnet inte räcker till behöver vi ibland hjälpa naturen lite på traven. Till alla våra odlingar har vi ett godkänt bevattningssystem med sjövatten från Mälaren.​
 • Vi tar hand om äpplen från våra äppelträd och gör vår egen äppelmust  
 • Gamla möbler blir som nya då vi, i de fall det är möjligt och mer gynnsamt för miljön, renoverar och målar om dem i stället för att kasta dem. 
 • Bee happy. Utanför herrgården bor 150 000 surrande hjältar i två färgglada bikupor. Dessa skönheter förser våra tedrickande gäster med honung och bidra till att höja smakerna i vårt kök/bageri. Men framför allt bidrar de med den så livsviktiga pollineringen. Ingen liten bisak med andra ord.
Hållbarhet odlingar trädgården
Mångfald - en del av hållbarhetsresan

​MÄNNISKOR Tammsvik-heart-rainbow

Mångfald, vår favoritfärg! På alla våra avdelningar har vi en blandning av män och kvinnor samt en stor spridning av åldrar. Vi har anställda från olika länder och med olika kulturer samt människor med olika sexuell läggning. Vi välkomnar arbetsträning även från andra arbetsplatser på vår anläggning samt anställningar för personer med särskilda behov och/eller funktionsnedsättningar. 

Våra långsiktiga hållbarhetsmål:

 • Skapa förutsättningar för en hälsosam livsstil för medarbetare och gäster (Globalt mål: 3)
 • Arbeta aktivt för att främja en trygg och säker arbetsmiljö och goda arbetsvillkor för medarbetarna (Globalt mål: 8)
 • Främja lokal kultur samt lokala produkter och tjänster (Globalt mål: 8) 
 • Främja en mångfaldig och inkluderande arbets-och mötesplats där alla kan vara sig själva (Globalt mål: 10)​

Vad mer? 

 • Självklart är vi medlemmar i arbetsgivarorganisationen Visita och har därmed kollektivavtal med Hotell & restauranganställdas fackförbund samt Unionen.
 • Varje år utbildas all personal i HLR, ABC och brandsäkerhet - en trygghet för såväl gäster som för de anställda. På hotellet finns hjärtstartare.
 • Alla anställda erbjuds friskvårdsbidrag och friskvårdstimme

Låt oss bjuda på lite kreativt återbruk från våra medarbetare...

Återbruk skottkärra
När man saknar en blomkruka men råkar ha en gammal skottkärra över. Vår fantastiska kollega Linn är inte bara en glädjespridande skicklig servitris, hon tänker också återbruk, målar som en Picasso och får både humlor, gäster och arbetskamrater att le.

Återbruk fågelholk
Finaste återbrukstipset från stjärnorna i vår restaurang. Sparade vinkorkar blev en vacker fågelholk där pippi så småningom kan boa in sig på en skyddad plats. Få tak över huvudet, lägga ägg och få söta små ungar.

Återbruk cykel blomkruka
En gammal cykel som sett sina bästa dagar lyser nu som solen och sprider glädje som blomlådor i vår trädgård.

Happy Honey egenproducerad honung på hotellet

Honey Honey - vår härproducerade honung

I maj månad checkade 150 000 surrande små hjältar in i de färgsprakande bikuporna utanför vår herrgård. Ett litet myrsteg - men ack så viktigt steg - i vår hållbarhetsresa, där främjandet av den biologiska mångfalden är ett av de uppsatta hållbarhetsmålen. Så det är med stor glädje och stolthet vi nu kan lansera vår första härproducerade, nyslungade honung; Honey Honey.

Happy reading

Ultrarent - Städ utan kemikalier på hotellet

Nu städar vi Ultrarent - helt utan kemikalier

Vi fortsätter vår härliga hållbarhetsresa och denna gång handlar det om ett initiativ att helt välja bort gifter och kemikalier vid städning av hotellet. Framtidens rengöring stavas UltraH2O by OrboTech och det är denna lösning vi valt för att nå ett av årets uppsatta hållbarhetsmål.

Happy reading
Happy-Yellow

Bee

Happy bee

Don't worry. Bee happy 🐝

Nu har de absolut flitigaste arbetarna checkat in hos oss. Närmare bestämt 150 000 surrande små hjältar som ska förse våra tedrickande gäster med honung och bidra till att höja smakerna i vårt kök/bageri. Men framför allt bidra med den så livsviktiga pollineringen.

Happy reading
Happy-Yellow

Wee

Utmärkelse årets hållbara företag 2022

Hurra! Vi är "Årets hållbara företag"!

Stolta och så otroligt glada! Under onsdagens näringslivsdag som arrangeras av Upplands-Bro kommun utsågs Happy Tammsvik till Årets hållbara företag 2022.

Läs mer

Friends

 

Tillsammans mot mobbing! Vi stöttar Friends genom att skänka alla våra pantpengar till organisationen i syfte att stoppa mobbing och diskriminering.

Svanenmärkt konferenshotell

 

Checka in med gott samvete! Att bo på ett Svanenmärkt hotell betyder att du väljer ett hotell som tar ansvar och som klarat Svanens hårda miljökrav. Att tänka grönt är skönt.

Karma-app_logga

 

F​örsta konferenshotellet i Karma-appen! Ät gott. Spara pengar. Ladda ner Karma-appen och hjälp oss att minska matsvinnet. Kan det bli bättre? Läs mer »

Happy-Green

Juicebar

Energized by Happy Tammsvik!

Vi har skapat rätt förutsättningar för dig och ditt möte. Vi vet av erfarenhet att mötet dippar i energi efter en tid. Vi vet också hur man kan bli riktigt pigg och skarp igen. Vi har specialiserat oss på goda, nyttiga hälsoshots som vi serverar såväl på frukostbuffén som under ert möte. Färgsprakande små drinkar, fyllda med vitaminer och antioxidanter. Ren energi helt enkelt!

Blanda själv