Miljöpolicy, närodlat i trädgårdslandet vid Mälaren
Hjarta_webb

Hållbarhet​

Vad vi ska göra? Förändra världen med ett leende! 

Vi drömmer om en gladare, grönare och godare värld och det är vårt ansvar att se till att den drömmen blir verklighet. I vårt hållbarhetsarbete ska det vara lätt att göra rätt. Tillsammans.

HÅLLBARHETSSTRATEGI VI KALLAR VÅR HÅLLBARHETSRESA

VÅR AMBITION är att bidra till FN:s globala mål och det är dessa mål som vägleder oss i vårt hållbarhetsarbete. Miljömärkningen Svanen hjälper oss i vårt strategiska miljöarbete - och det är bra - men vårt hållbarhetshjärta brinner varmare än så.

TILLSAMMANS MED VÅRA INTRESSENTER har vi identifierat de allra viktigaste och mest relevanta områdena för vårt hållbarhetsarbete. Områden som ska vara integrerade som en naturlig och självklar del i vår verksamhet, i vår vardag. Vi vill helt enkelt skapa en plats där våra gäster kan äta, sova, träna och mötas med gott och grönt samvete. Och vi vill inspirera vår omgivning att följa. Det är tillsammans vi kan göra en betydande skillnad.

VI GÖR DET TILLSAMMANS. Denna viktigaste hållbarhetsresa gör vi tillsammans. Med alla medarbetare, våra gäster, kunder, leverantörer, samarbetspartners, kommunen och hela branschen. För tänk vilken skillnad vi kan göra när vi gör det tillsammans. Och vi vill göra resan rolig. För på Happy Tammsvik är vår övertygelse att det är genom glädje vi skapar kreativa och hållbara lösningar och får alla med på tåget.

IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT.
Ibland måste man välja mellan det man vill ha exakt just nu och det man önskar allra mest. Drömmen om en gladare, grönare och godare värld kräver långsiktighet. Och tålamod. Vi vill se vad som händer om vi inte ger upp!

Tammsvik-heart-382C_notext_CMYKMILJÖ 

På Happy Tammsvik tar vi ansvar för vår påverkan på miljön, vår planet, vår jord. Vi tänker: Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt. 

 • Vi har inga engångsförpackningar i badrummen utan använder refil i pumpflaskor.
 • Hela anläggningen värms upp med bergvärme.
 • Energin vi gör av med kommer från vattenkraft till 100 %.  ​
 • Vi filtrerar och kolsyrar vatten på plats för att minska transporterna.
 • Vi återvinner och komposterar.
 • Vi tvättar alla vår tvätt på Svanenmärkt tvätteri.
 • Vi har 10 laddstolpar för elbil​.
 • Vi arbetar med ekologiska och lokalproducerade råvaror i så stor utsträckning vi kan. Don´t worry. Eat happy »
 • Allt vårt kaffe är ​KRAV-märkt och Fairtrade. Gott!
 • Vi har en egen härlig trädgård med kryddor, grönsaker, frukt, bär och blommor 
 • Vi tar hand om äpplen och gör vår egen äppelmust  
 • Gamla möbler blir som nya då vi, i de fall det är möjligt och mer gynnsamt för miljön, renoverar och målar om dem i stället för att kasta dem.
fjaril
Mångfald

​MÄNNISKOR Tammsvik-heart-rainbow

Mångfald, vår favoritfärg! På alla våra avdelningar har vi en blandning av män och kvinnor samt en stor spridning av åldrar. Vi har anställda från olika länder och med olika kulturer samt människor med olika sexuell läggning. Vi välkomnar arbetsträning även från andra arbetsplatser på vår anläggning samt anställningar för personer med särskilda behov.

 • Självklart är vi medlemmar i arbetsgivarorganisationen Visita och har därmed kollektivavtal med Hotell & restauranganställdas fackförbund samt Unionen.
 • Varje år utbildas all personal i HLR, ABC och brandsäkerhet - en trygghet för såväl gäster som för de anställda. På hotellet finns hjärtstartare.
 • Alla anställda erbjuds friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
 • Varje år har vi varit med och arrangerat mötesbranschens största löparfest, Run4Fun, i syfte att få fler att börja träna och därmed må bättre. Solskenshistorierna är många och långa. Det är vår lycka!
Friends

 

Tillsammans mot mobbing! Vi stöttar Friends genom att skänka alla våra pantpengar till organisationen i syfte att stoppa mobbing och diskriminering.

Svanenmärkt konferenshotell

 

Checka in med gott samvete! Att bo på ett Svanenmärkt hotell betyder att du väljer ett hotell som tar ansvar och som klarat Svanens hårda miljökrav. Att tänka grönt är skönt.

Karma-app_logga

 

F​örsta konferenshotellet i Karma-appen! Ät gott. Spara pengar. Ladda ner Karma-appen och hjälp oss att minska matsvinnet. Kan det bli bättre? Läs mer »

Happy Tammsvik nominerad till Svenska Mötespriset Årets miljöinitiativ

Nominerade till Årets Miljöinitiativ

Om Svenska Mötespriset;
Årets Miljöinitiativ
- går till den anläggning som gjort ett extra lovvärt initiativ till miljöförbättringar och som kan inspirera andra till att göra något liknande till kommande år. Happy Tammsvik har nominerats tillsammans med Grand Hotel i Lund och Skåvsjöholm.

Nominerade till Årets Hållbara Företag

"Priset till Årets Hållbara företag delas ut av Upplands-Bro kommun. Vinnaren av priset är ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i."​ 2020-05-20.

Happy-Green

Juicebar

Energized by Happy Tammsvik!

Vi har skapat rätt förutsättningar för dig och ditt möte. Vi vet av erfarenhet att mötet dippar i energi efter en tid. Vi vet också hur man kan bli riktigt pigg och skarp igen. Vi har specialiserat oss på goda, nyttiga hälsoshots som vi serverar såväl på frukostbuffén som under ert möte. Färgsprakande små drinkar, fyllda med vitaminer och antioxidanter. Ren energi helt enkelt!

Blanda själv