Specialkost

För att vi ska kunna ge er bästa möjliga service ​i restaurangen ​under er vistelse är det viktigt att vi får så tydlig information som möjligt gällande ert sällskaps särskilda önskemål och allergier.

Vår ambition är att alla, oavsett kosthållning, ska få en lika trevlig och minnesvärd måltid!

​Vegetarisk kost är det område som ofta orsakar viss förvirring då gängse uppfattning i de flesta fall
skiljer sig från de fackliga definitionerna. Därför ber vi er att följa tabellen nedan när ni sammanställer er beställning till oss, så att vi kan förbereda oss på bästa möjliga vis.

bon-bon

Vegetarisk kost

Veganer äter alltså vegetariskt, medan vad man i folkmun ofta kallar ”vegetarian” i strikt mening är lakto-ovo-vegetarian då de äter animaliska (och ur allergisynpunkt strikt reglerade) livsmedel så som ägg och mjölk.​

Det ska vara gott att leva. Länge! Både för oss människor och vår planet. Vi brinner för det vegetariska och uppmuntrar dig gärna att prova även om du inte är vegetarian. I övrigt är det grisar och nötkreatur från granngårdar samt vilt som står för stor del av proteinet. All vår fisk är MSC/ASC-märkt. Att ​slänga mat är helt mot vår filosofi och vi letar ständigt nya vägar att kunna recycla/återanvända och upcycla/skapa ny råvara.

Du är royale!

Hela måltidsupplevelsen är viktig för oss, i allt från värdskap och stämning, råvaror, mat- och dryckespresentation till miljön. I herrgården finns fem matsalar i helt olika stilar för vi vill förstås att du ska komma tillbaka till oss; igen, igen och igen – och då få ge en ny happy upplevelse varje gång.