Matfilosofi

VISION: Barnsligt gott, genomtänkt, överraskande och såklart hållbart.

STATEMENT: Vi låter färska grönsaker och rotfrukter stå i fokus och väljer kött och fisk med stor omsorg; ett hållbart sätt att se på matlagning helt enkelt. Välarbetad mat med höga smaker. ​Lokalproducerat och ekologiskt är helt logiskt för oss. Hellre lite och riktigt bra än mycket och dåligt. Halvfabrikat anser vi heldåligt.

GLÄDJE! Vi är övertygade om att glädje är en av de viktigaste ingredienserna i såväl matlagning som i livet. Här tar vi humorn och smaklökarna på allvar.

bon-bon

På Happy Tammsvik lagar vi mat från grunden. Rena, nordiska smaker med fokus på lokala råvaror som vi gärna kryddar med en nypa överraskning och nostalgi.

Det ska vara gott att leva. Länge! Både för oss människor och vår planet. Vi brinner för det vegetariska och uppmuntrar dig gärna att prova även om du inte är vegetarian. I övrigt är det grisar och nötkreatur från granngårdar samt vilt som står för stor del av proteinet. All vår fisk är MSC/ASC-märkt. Att ​slänga mat är helt mot vår filosofi och vi letar ständigt nya vägar att kunna recycla/återanvända och upcycla/skapa ny råvara.

hej-hej

Fabian här!

Det är jag, som tillsammans med mitt köksteam, har den stora glädjen att ansvara för alla måltider som serveras här på Happy Tammsvik. Det är också jag som har kontakten med bönderna och lokala producenter i närområdet för att hitta de allra bästa råvarorna för dagen. Vi håller också på med våra egna odlingar – snart igen på en tallrik nära dig!

Havtorn, mums!

En dessert man verkligen kan mumsa i sig med gott samvete.

Det finns nämligen få bär som är så fullspäckade med antioxidanter. Dessutom innehåller ett enda havtornsbär lika mycket C-vitamin som en hel apelsin. Och som om detta inte vore nog, så växer ju denna juvel så vackert nästgårds.

Du är royale!

Hela måltidsupplevelsen är viktig för oss, i allt från värdskap och stämning, råvaror, mat- och dryckespresentation till miljön. I herrgården finns fem matsalar i helt olika stilar för vi vill förstås att du ska komma tillbaka till oss; igen, igen och igen – och då få ge en ny happy upplevelse varje gång.