Visst går det att göra underverk - och underbara bakverk - utan vitt raffinerat socker. Här bjuder vårt bageri på en tårta som just nu ligger på gästernas topplista på fikabuffén.
Vi har tagit ett nytt grepp om godsakerna i bageriet vilket innebär att allt vitt raffinerat socker byts mot alternativ som gör våra mötesgäster både piggare och gladare. Läs mer om vårt sockerprojekt här »
Prova hemma.
Recept - 1 tårta
Botten:
200 g torkade aprikoser
200 g russin
300 g valnötter
2 msk flytande kokosolja
1 nypa salt
2 msk kakao
Fyllning:
900 g hallon
600 g färskost
150 g flytande honung
3 vaniljstänger
1,5 lime
Topping:
Mörk choklad
Bär
Låt aprikoserna ligga i blöt över natten. Mixa valnötter och tillsätt aprikoser och olja. Låt det blandas väl och tillsätt kakao och salt. Fyll smeten i form med avtagbar kant. Täck och ställ i frysen. Mixa hallonen med färskost, honung, vanilj och limesaft.
Lycka till!