Idag firas internationella Nutella-dagen och vårt kök bjuder här på receptet på Happy Tammsviks egen, lätt beroendeframkallande Nutella.
Denna hemmagjorda Nutella serveras också på vår frukostbuffé.
Recept:
200 g hasselnötter
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
2 msk socker
en klick smör
Gör så här;
Rosta nötterna på en plåt i ugnen i 200 g, ca 5 -10 min. Lägg dem i en handduk och gnid av skalen. Mixa i 5-10 min tills det blir en len kräm. Tillsätt kakao, vaniljsocker, lite salt och socker. Mixa hastigt och smaka av. Fyll upp i glasburk och förvara i kylen.
Servera till nybakade scones. Låt det väl smaka!
Visste du att;
Nutella uppfanns år 1949 av den italienska konfekttillverkaren Pietro Ferrero, som försökte få fram kakao och choklad under en tid då det var hårt ransonerat. Genom att blanda hasselnötter, socker, olja och kakao fick han fram en påläggsprodukt. Produkten såldes i små kuber inpackade i folie, och hade en fast konsistens.