Med yoghurt, lite fantasi och några enkla tillbehör lyfter du det grillade till oanade höjder.
Fräscha tillbehör på grillbuffén är något vi gärna serverar på Tammsvik. Här bjuder vi på en spännande variant av den klassiska tzatzikin med smak av fänkål.
Ingredienser 4 pers
150 g fänkål
100 g gurka urstjärnad och skalad
2 st vitlöksklyftor
1 msk pressad citron även lite rivet skal
1 tsk flytande honung
3 dl turkisk eller grekisk matyoghurt
salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skär bort roten från fänkålen och strimla resten så tunt som möjligt.
- Riv gurkan.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda fänkål, gurkan och citronsaft och låt stå ca 2 min.
- Rör ner vitlök, honung och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
- Låt stå i kyl ca 20 min innan servering.
Låt det väl smaka!