Vår bagerska Camilla bakar julgodis med extra allt. Här bjuder hon på recepten på två av julbordets stora favoriter. Enkelt och kittlande gott!
Camillas Rockyroad
800 g mörk choklad
3 påsar dumle
2 nävar minimarshmallow
2 dl salta jordnötter
2 dl pistagenötter
Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Låt svalna något.
Hacka nötter och skär Dumle i bitar. Blanda med marshmallows och häll på chokladen och vänd runt ordentligt. Lägg på bakplåtspapper på plåt och låt stelna i kylen. Skär i bitar.
Tips!
Lägg godbitarna i cellofanpåsar och knyt ett fint band runt så har du den perfekta julgåvan!
Ost och pepparkaksbollar
2 dl god ädelost
Ca 2 msk crème fraiche
Blanda ost med crème fraiche till en fast smet. Rulla till små goda bollar. Rulla i krossad pepparkaka.
Dessa krämiga bollar passar utmärkt till glöggen.
Lycka till med julstöket!