Visst går det att göra underverk - och underbara bakverk - utan vitt raffinerat socker. Här bjuder vårt bageri på receptet på en ovanligt populär Raw chokladtryffeltårta med färska jordgubbar.
Raw Chokladtryffeltårta med smak av lakrits för 8-10 personer
(laktosfri, glutenfri)
Botten
12 st dadlar
1 dl riven kokos
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk lakritspulver
Fyllning
4 st mogna avokado
80 g kokosolja
5-6 msk honung
1,3 dl kakao
2 krm äkta vaniljpulver
Botten
• Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare med knivblad
• Mät upp kokos, solroskärnor och pumpakärnor och häll ner med dadlarna
• Tillsätt lakritspulver
• Mixa till en kladdig deg
• Förse botten på en springform, med löstagbara kanter, med bakplåtspapper
• Tryck ut degen till ett jämt lager i botten på springformen
• Ställ in formen i frysen
Fyllning
• Dela, kärna ur och avlägsna skalet från avokadon
• Lägg avokadon i en större mixerkanna
• Tillsätt kokosolja, honung, raw kakao och äkta vaniljpulver
• Mixa samman till en slät smet med hjälp av en stavmixer
• Ta ut tårtbotten från frysen
• Bred fyllningen över botten
• Sätt folie över formen och ställ in i frysen
Garnera med färska jordgubbar.
Lycka till önskar Helena!