Våra hundraåriga äppelträd levererar. Vi tar hand om allt vi kan och juicar, syltar, saftar, bakar pajer. Gott mos! Och så gör vi egen äppelglögg. Smarriga recept kommer här...
Äppelglögg recept
3 liter äppelmust
1 vaniljstång
3 kanelstänger
1 msk kardemummakärnor
lite torkad apelsin, rivet skal av 1 citron
2 stjärnanis
1 nypa svartpeppar
1 urkärnad chili
honung (om du vill ha sötare glögg)
1 dl mörk rom (om du vill spetsa glöggen)
Vill du inte göra den själv kan du smaka den hos oss under julbordsperioden »
Recept knäckig, glutenfri, vegansk Äppelpaj (4 portioner)
Fyllning:
500 gram ekologiska äppelklyftor
Någon matsked socker (om önskas)
I tsk malen kanel
Stek äppelklyftorna med socker och kanel
Fyll formarna upp till hälften max
Smuldeg:
40 g Mjölkfritt bakmargarin (rumstempat)
2 msk Socker
1/2 tsk Vaniljsocker
1 krm Bakpulver
0,5 dl Glutenfritt havregryn
0,5 dl Glutefri mjölmix
Blanda alla ingredienser till en smuldeg
Fördela degen över äpplena
Baka av i ugnen på 200 grader i ca 15 min tills de blir knäckiga och får en gyllenbrun färg

Årets vackra äppelskörd lockade till sig en blandad publik ;-)