Vinprovning

Mat och dryck

Visste du att en flaska champagne innehåller 49 miljoner bubblor. Eller att Cognac är det näst bäst kända ordet i världen. Varför har choklad egentligen en sådan positiv inverkan på kroppen? Ja, detta och mycket mer får man svar på genom de olika provningarna som vi erbjuder.

BBQ BONANZA

Sommartider hej hej! Ljumna, sköna kvällar på terrassen. Se solen gå ner över Mälarens glittrande vatten. Någonting att dricka. Någonting att äta. Varför inte direkt från grillen? Byt ut ordinarie trerätters middag som ingår i er helpension mot en skön BBQ på terrassen. 
Eller spana in vårt paket Happy Summer Party.

Kika på BBQ-menyn här!

Antal personer: upp till 100 personer
Tidsåtgång: 2 - 4 timmar
Period: Fungerar året runt
Pris: 195 kr i tillägg på helpensionen

 

MATLAGNING MED KOCK I LAPPKÅTA
 
En kock och en korg med råvaror. Addera sedan några nypor nyfikenhet, en bunt glada kollegor och en skvätt teamwork. Förutom riktigt god, egenhändigt lagad mat, får ni sammanhållning och en kreativ bas för fortsatta möten.

Antal personer: upp till 100 personer
Tidsåtgång: 2 - 4 timmar
Period: Fungerar året runt
Pris: 995 kr per person (minimidebitering 25 000 kr)

COGNACPROVNING

Paris är det franska ord som är mest känt i världen, Cognac det näst bäst kända. Alla känner till Cognac men få vet vad det egentligen är. Cognac är ett resultat av vinböndernas envishet, klimat, jordmån och solen. 1779 skrev Samuel Johnson; ”Rödvin är en dryck för pojkar, portvin för män, men den som önskar bli en hjälte ska dricka Cognac.”

Tid: 1 timme
Pris: 5000 kr + dryck
VINPROVNING
 
Vinprovningar får vi aldrig nog av. Det finns så många olika teman och variationer så man blir helt snurrig. Samma druva smakar helt annorlunda i ett annat land osv. Det finns röd, vit, rosé, stark, port, sherry, madeira, vin jaune, vin paille... Det tar aldrig slut, därför är en vinprovning alltid aktuell.

Tid:
1 timme

Pris: 5000 kr + dryck​

CHOKLADPROVNING
Under en chokladälskares ledning får ni prova er igenom choklad från olika länder. Samtidigt berättar han om chokladens historia, växtförhållanden och hur den tillverkas. Ni får lära er vad som skiljer bra choklad från dålig samt OM chokladens positiva påverkan på kroppen.

Tid: 1 timme
Pris: 5000 kr. Choklad tillkommer.

CHAMPAGNEPROVNING

Hur smakar en Dom Pérignon över 1 000 kronor? Vad är skillnaden mellan ett mousserande vin och Champagne? Här får du svaren om denna fantastiska dryck där vi också får lära oss om druvorna, distriktet, historia, tillverkning med mera.

Tid: 1 - 1,5 timme
Pris: 5 000 kr (kostnad för dryck tillkommer)​

Samtliga priser är exklusive moms.

Till alla aktiviteter

Matlagning med kock