Vinprovning

Mat och dryck

Visste du att en flaska champagne innehåller 49 miljoner bubblor. Eller att Cognac är det näst bäst kända ordet i världen. Varför har choklad egentligen en sådan positiv inverkan på kroppen? Och hur många ölsorter finns egentligen i vår pub? Ja, detta och mycket mer får man svar
på genom de olika provningarna som vi erbjuder.

ÖLPROVNING UTAN KONSTIGHHETER
 
Visste du att ​vi har mötesbranschens största ölsortiment på flaska? I puben hittar du över 60 olika ölsorter, varav tre är våra egenbryggda. Tillsammans med vårt stora utbud och vår härliga ölsommelier, kan vi erbjuda dig en riktigt skön ölprovning utan konstigheter. Ni provsmakar fem olika sorters öl med ledorden; Klassiskt, skoj och oväntat. Stämningen är avslappnat, som ett skönt aw-häng och vi anpassar nivån som ni önskar; allt från baskunskaper, rolig kuriosa till riktigt nörderi.


Tid: 1 - 2 timmar
Antal: ​upp till 150 personer
Pris: ​350 kr per person (minimidebitering 6 500 kr). Dryck tillkommer.

MATLAGNING MED KOCK I LAPPKÅTA
 
En kock och en korg med råvaror. Addera sedan några nypor nyfikenhet, en bunt glada kollegor och en skvätt teamwork. Förutom riktigt god, egenhändigt lagad mat, får ni sammanhållning och en kreativ bas för fortsatta möten.

Antal personer: upp till 100 personer
Tidsåtgång: 4 timmar
Period: Fungerar året runt
Pris: 1395 kr per person (minimidebitering 30 000 kr)
Tillägg på helpensionspriset.

COGNACPROVNING

Paris är det franska ord som är mest känt i världen, Cognac det näst mest kända. Alla känner till Cognac men få vet vad det egentligen är. Cognac är ett resultat av vinböndernas envishet, klimat, jordmån och solen. 1779 skrev Samuel Johnson; ”Rödvin är en dryck för pojkar, portvin för män, men den som önskar bli en hjälte ska dricka Cognac.”

Tid: 1 timme
Pris: 5000 kr + dryck
VINPROVNING
 
Vinprovningar får vi aldrig nog av. Det finns så många olika teman och variationer så man blir helt snurrig. Samma druva smakar helt annorlunda i ett annat land osv. Det finns röd, vit, rosé, stark, port, sherry, madeira, vin jaune, vin paille... Det tar aldrig slut, därför är en vinprovning alltid aktuell.

Tid:
1 timme

Pris: 350 kr per person (minimidebitering 6 500 kr). Dryck tillkommer.

CHOKLADPROVNING
Under en chokladälskares ledning får ni prova er igenom choklad från olika länder. Samtidigt berättar han om chokladens historia, växtförhållanden och hur den tillverkas. Ni får lära er vad som skiljer bra choklad från dålig samt OM chokladens positiva påverkan på kroppen.

Tid: 1 timme
Pris: 5000 kr. Choklad tillkommer.

CHAMPAGNEPROVNING

Hur smakar en Dom Pérignon över 1 000 kronor? Vad är skillnaden mellan ett mousserande vin och Champagne? Här får du svaren om denna fantastiska dryck där vi också får lära oss om druvorna, distriktet, historia, tillverkning med mera.

Tid: 1 - 1,5 timme
Pris: 5 000 kr (kostnad för dryck tillkommer)​

Samtliga priser är exklusive moms.

Till alla aktiviteter

Matlagning med kock